Снимка Булфото, архивДПС влязоха на консултации при президента Румен Радев. Обнадежден

...
Снимка Булфото, архивДПС влязоха на консултации при президента Румен Радев. Обнадежден
Коментари Харесай

Президентът към ДПС: Вашата партия може да бъде много полезна

Снимка Булфото, списък

Движение за права и свободи влязоха на съвещания при президента Румен Радев. 

Обнадежден съм от това, което виждам през днешния ден досега от консултациите с другите парламентарно показани партии, че методът за търсене на решение за сформиране на кабинет е различен. Радвам се, че вашата парламентарна група е тук ", сподели президентът Румен Радев пред представителите на Движение за права и свободи, които се явиха за съвещания за сформиране на кабинет, написа

Този път формулата, която се предлага е друга. Не е търсене на коалиция, а обединяване към ясни цели, цели и механизми, с които да бъде осъществено едно ръководство. Не към персоналния състав на Министерски съвет. Виждам, че вашата партия може да бъде доста потребна, тъй като вие доказахте в годините, че сте партия с обичаи в парламентаризма и в разговора, и търсене на допустимия консенсус, добави още президентът.

Формулата на първо място е разговор, конструктивност, отвореност и намиране на допустим компромис.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от своя страна съобщи, че Движение за права и свободи от доста време приказват на тематика разговор в политиката. Не са спирали да приканват всички виновни институции и партии да се възвърне нормалността в политиката, което минава през разговора.

" Най-важното в това Народно събрание е, че има основа за разговор, тъй като в случай че продължава политиката на опълчване, разделяне и ненавист, неуспехът е обезпечен. Трудното е в този момент да стартира същинския разговор за бъдещето на страната ", сподели той.

По-важното е каква стратегия ще се извършва, добави водачът на Движение за права и свободи.

" Ние сме за разговор, национални цели и стратегия за ускорение на икономическото развиване на страната. Така че за нас постоянно съставянето на кабинет е изглеждало по този метод - ясни цели, ясна стратегия и към този момент на идващ стадий остава персоналният състав ", заключи Карадаъй.

Тази заран първи за диалог на " Дондуков " 2 дойдоха представители на " ИТН ". Коалицията ГЕРБ-СДС отхвърли да взе участие в консултациите с претекстовете, че разговорът е нарушен неведнъж. Последваха срещи и с представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и на " Демократична България ". Накрая президентът ще посрещне представители на обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР